El conreu de varietats de col tradicionals i de diversificació. El Projecte BRAAVA

Dimarts, 29 Gener, 2019 - Dimecres, 30 Gener, 2019
El conreu de varietats de col tradicionals i de diversificació. El Projecte BRAAVA

Enguany s’ha proposat que les jornades Tècniques Agràries que es porten a terme en el marc de la Candelera 2019 de Molins de Rei tractin sobre les varietats tradicionals (bròquil morat, espigall...), la diversificació i els nous cultius de crucíferes (bròcolis ramificants: bròcolis ramificants tipus Bimi® - encreuament de bròcoli i kai-lan-, kalette® -encreuament de col kale amb col de Brussel·les-...), en agricultura ecològica. Per aquest motiu, s’han programat dues activitats diferenciades per promoure’n tant el consum com la producció.

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i la Fundació Miquel Agustí, des de fa més de 3 anys, estan realitzant un programa de selecció participativa de varietats de bràssiques en el que s’han avaluat més de 100 varietats, amb l’objectiu de trobar aquelles que millor s’adaptin al nostre clima i sòl, i alhora presentin un valor afegit dins del conjunt de la cadena alimentària. L’objectiu, és explicar als agricultors els resultats dels primers 2 anys de l’estudi.

Lògicament, també es volen fomentar les relacions de proximitat entre els productors agrícoles i els consumidors dels productes del camp.

Programa

Dimarts 29 de gener
18.30 h Presentació de la Jornada
Sr. Josep Pena, director dels Serveis Territorials del DARP a Barcelona.

18.40 h Varietats de col noves i tradicionals. El projecte BRAAVA de bràssiques
Sra. Aurora Rull. Investigadora. Fundació Miquel Agustí.

20.00 h Cloenda de la primera sessió
Sr. Joan Castellví, president de la Fundació Agrària de Molins de Rei.

Dimecres 30 de gener
9.30 h Esmorzar (ofert per la fundació Agrària ed Molins de Rei)

11:30 Sessió pràctica: La tècnica en el conreu de bràssiques de diversificació. El Projecte BRAAVA i l’espigall. Resultats d’algunes varietats i espècies en conreu ecològic de col a Molins de Rei: bròquil ramificant, kalette® i col espigall.
Sr. Borja Camí, enginyer tècnic agrícola.
Sra. Aurora Rull, investigadora de la Fundació Miquel Agustí.

13.00 h Fi de la Jornada